15 juni 2013
12:00

Lohärads IF Röd

Referat: Enköping SK FK P99 Grön - Lohärads IF Röd

Dags för färd till Enköping, det är det bortalag som vi har längst till. Vi visste inte mycket om dom, mer än att dom har spelat med blandat resultat. Men en sak har killarna lärt sig att man ska inte och får inte underskatta någon motståndare.

I omklädningsrummet innan var det bra stämning och bra fokus, det kändes lovande. När vi sedan gick ut för att gå till planen så hade vi lite svårt att hitta den. Men vilken fröjd, flera 11-manna planer som fanns överallt kändes det. Vädligt bra förutsättningar kan man säga.

Det var lite saker som hände på uppvärmningen. Johan kände av problem med höften som gjorde så att han fick vila från början, vår målvakt Rüdén hade magproblem. Så det var lite osäkert, vi hade en plan B om nu Rüdén inte skulle ha kunnat stå. Men som tur var stod han hela matchen.

Vi började bra och hade mycket rull på bollen. De första 10 minuterna var våra. Men sen tog Enköping över. Vi hade en bra känsla framåt, men vi var lite osäkra bakåt, kändes som att Enköping hade ett övertag där.
Deras #11 (lagkapten) var duktig på deras högerkant, han skapade något hela tiden. Enköping tog över mer och mer av matchen.

Vi märkte att vi inte fick ut våra instruktioner till killarna. Så vi tog time-out i 18:e minuten. Killarna lovade att nu skulle det bli bättre. Precis efter time-outen hade Enköping två farliga chanser direkt, där ska vi vara glada att det inte blev något mål i baken.

I den 22:a min kom Enköpings mål välförtjänt, men det var lite enkelt de kom fram i mitten, 1-0. Men som vi har skrivit förut, man är som sårbarast direkt efter att man har gjort mål.
I den 23:e min gjorde vi 1-1. Inte rättvist men väldigt skönt. Robin tar en en bra löpning med boll på högerkanten, slår inlägg mot Kalle. Den tar på en motståndare först, men Kalle tar den och skjuter ett hårt skott i mål, från övre delen av straffområdet. Bra killar.
I den 25:e minuten gjorde vi 1-2. Vi hade några lyckosamma minuter, trots att Enköping var det bättre laget. Anton slår en bra passning i djuppet (mellan deras mittbackar), där Max kommer i djupet och skjuter över deras målvakt som kom ut rusande.
Oerhört skönt med ledning, men det var inte rättvist.

Nu vart det mycket bättre spel av oss. Tänk vad två mål och ledning kan göra. Vi var nu som ett nytt lag. 1-2 stod sig halvleken ut.

I halvtid pratade vi mycket om att behålla fokus, hjälpa varandra på plan. Fortsätta med det fina spel som vi avslutade 1:a halvlek med.

Enköping var lite bättre än oss i de första 5 minuterna, sen tog vi över spelet. I 7.e minuten hade Kalle ett stolpskott, efter friläge. Tänk om, tänk om....
Vi hade flera spelvändningar än vad vi brukar ha, vi spelade bollen runt, stor delaktighet hos flera killar, bra snack på plan inom laget. Underbart att höra hur Zacke "styr" medspelare och samtidigt gör ett jätte bra hemjobb. Det känns jätte bra.

I den 24:e minuten får vi hörna som Anton slår nära målet, den är inte långt från deras mållinje. Där är Ted och trycker in den. Kul att Ted fick göra mål, det hör inte till vanligheterna. 1-3 till oss, det kändes tryggt. Vi var klart det bättre laget i 2:a halvleken, kul att se att killarna verkligen spelar fotboll.

Vi hade några ramträffar och ett bortdömt mål (offside, var inte helt klart) under 2:a halvlek. Enköping tappade i 2:a halvlek.

Matchen spelades i ett mycket trevligt väder. Kul också att många föräldrar/syskon följde med och kollade trots avståndet till Enköping.

Detta var sista seriematchen innan sommaruppehållet. Nu fortsätter vi med träningar och höjer fokusen på dom.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!